Samenwerken met SusiQ

Heb je interesse in een eventuele samenwerking met SusiQ voor jouw tiener? Lees dan hieronder waarom de begeleiding vanuit SusiQ zo goed is om te overwegen. En hoe je er binnen een uur achter kunt komen wat de leervoorkeur van jouw tiener is.

Herken jij als ouder een van de onderstaande situaties?

1. Leert jouw tiener heel hard, maar haalt hij of zij weinig voldoendes?
2. Is het huiswerk vaak niet af?
3. Vindt jouw kind het irritant als jij hem of haar wilt overhoren?
4. Is er veel spanning in huis?

Leren volgens leervoorkeuren

Grote kans dat jouw tiener niet volgens zijn of haar leervoorkeuren leert. Op school leren tieners vaak maar één of twee manieren waarop zij zich kunnen voorbereiden op een toets, bijvoorbeeld door het maken van een samenvatting. Dat kan voor sommigen goed werken, maar werkt zeker niet voor iedereen. En als het leren niet lukt, wordt de tiener onzeker, gaat slechter slapen en slechter presteren. Bovendien wordt de sfeer er thuis niet beter op. Je tiener geeft als het ware op. Maar uit onderzoek blijkt dat als scholieren eigenaarschap hebben over hun eigen leerproces zij meer gemotiveerd zijn om te leren.

Verschillende leervoorkeuren

Er zijn verschillende manieren van leren: met woorden, door beweging, via geluid of samen met iemand. Het kan ook zijn dat een combinatie van deze manieren prettig werkt. Thuis wordt vaak de manier van leren van de ouders doorgegeven aan hun kinderen. Veel ouders leren zelf met behulp van opschrijven en proberen deze manier van leren door te geven aan hun kinderen. Dat is natuurlijk heel goed bedoeld, maar wellicht leert jouw kind liever op een andere manier. Bijvoorbeeld door het kijken naar educatieve video’s of gewoon door te luisteren naar iemand die vertelt. Hoe zou je het vinden om er binnen een uur achter te kunnen komen hoe jouw tiener het beste kan leren? Dat kan door het doorlopen van het MILS-programma.

Blije tiener en betere sfeer

Als jouw tiener weet hoe hij of zij het liefste leert, wat dus zijn of haar persoonlijke leervoorkeuren zijn, dan kan hij of zij zich optimaal voorbereiden en voldoendes halen. Hierdoor bereik je in ieder geval twee dingen: een blije tiener en rust in huis. En dat wil toch elke ouder!

Vervolgafspraken remedial teaching

Na het afnemen van het MILS-programma is het minstens zo waardevol om nog een aantal vervolgafspraken remedial teaching bij mij in te plannen. Door mijn ervaring heb ik een unieke visie op het begeleiden van leerlingen ontwikkeld die toegesneden is op de leerling. Dit maakt het dus écht maatwerk. In mijn lessen kan heel veel, bijvoorbeeld om de tien minuten bewegen als dat nodig is en bij de leervoorkeur past. Ook zitten er speciale MILS-'moves', oefeningen om beter te leren en concentreren, in mijn begeleiding verwerkt.

Online training ‘Makkelijk leren voor tieners’

Wil jouw tiener liever zijn of haar eigen tijd indelen, maar wil je wel dat hij of zij de basisvaardigheden met betrekking tot het leren op school onder de knie krijgt, kies dan voor mijn online training ‘Makkelijk leren’.
In deze online training gaat jouw tiener aan de slag met zijn of haar eigen leervoorkeuren waarbij door het efficiënt inzetten van persoonlijke leerstrategieën het leerplezier weer terugkomt en de schoolresultaten verbeteren. De start van de training is wel altijd een MILS-afname voor jouw tiener. Binnen een uur weten we dan hoe hij of zij het beste leert. Zie voor meer informatie over deze online training de website ‘makkelijkleren.nl’.


    MILS is ontwikkeld door Bureau van Bodegom Home - Bureau van Bodegom