Meer Inzicht in Leerstrategieën

Wat zijn leerstrategieën?


Leerstrategieën zijn manieren waarop iemand leert bijvoorbeeld voor een proefwerk. Het heeft te maken met hoe iemand informatie verwerkt waardoor deze informatie kan worden onthouden. Hierbij wordt ook nieuwe informatie gekoppeld aan bestaande en gebruik gemaakt van verschillende technieken. Het vasthouden van de aandacht is hierbij ook belangrijk. Niet iedereen kan dit even lang, sommigen kunnen maar tien minuten stilzitten en werken. 

Herkenbaar? 

Al bijna 20 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik kwam erachter dat mijn leerlingen op verschillende manieren leerden terwijl zij vaak maar een of twee manieren aangeboden kregen op school. Hoe je het liefste leert, heeft te maken met jouw persoonlijke leervoorkeuren. Sinds vijf jaar ben ik MILS-coach en gebruik ik een programma om persoonlijke leervoorkeuren binnen een uur in kaart te brengen. Ideaal! 

En je wilt niet weten hoeveel ouders verzuchten: "had ik dat maar eerder geweten'...

MILS staat voor Meer Inzicht in Leerstrategieën. Door middel van een kort onderzoek op de laptop geef ik inzicht in hoe je het liefste leert: met woorden, beelden, geluiden of samen met iemand. Je leert ook hoeveel structuur er nodig is in het aangeboden lesmateriaal en hoeveel beweging er nodig is. Hierop kunnen we de leerstrategieën van jouw zoon of dochter (en/of jouzelf) aanpassen zodat er met meer plezier en succes geleerd wordt, zowel thuis als op school. MILS zorgt voor werkende leerstrategieën op maat voor de lange termijn, meer zelfvertrouwen, meer rust bij het maken van huiswerk of toetsen en betere schoolresultaten. Dus ook: meer rust in huis!

De MILS is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De MILS-afname inclusief uitleg van de scores duurt ongeveer 1 uur. Na afname is het verstandig dat ik het inslijten van de leerstrategieën (online) begeleid voor een goede opvolging. Vaak zijn 4 afspraken al voldoende. (MILS is er dus ook voor volwassenen!)

MILS is ontwikkeld door https://www.vanbodegom.eu/

Wil je samen met jouw zoon of dochter aan de slag met jullie leervoorkeuren? Doe dan eenvoudig de MILS samen met mij online via Zoom! En als je er verder mee aan de slag wilt, in de eigen tijd, kijk dan even op Makkelijk leren