Remedial Teaching

Wat doet een remedial teacher? Een remedial teacher (ook wel RT'er) is iemand die extra ondersteuning aanbiedt aan leerlingen met bepaalde leer- en/of gedragsproblemen. De hulp die remedial teachers bieden is afgestemd op de specifieke hulpvraag van leerlingen en richt zich voornamelijk op het leerproces. Dit betekent dat remedial teaching maatwerk is. 

Als jij jouw zoon of dochter aanmeldt voor remedial teaching, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Soms houd ik dit gesprek alleen met jouw tiener (meestal bovenbouw) maar meestal is één van de ouders erbij. We bespreken wat er goed en minder goed gaat op school en wat jouw tiener nodig heeft. Wanneer, of voordat, ik start met de begeleiding, verzamel ik indien nodig aanvullende informatie bij de mentor en docenten op zijn of haar school. Ik onderzoek, indien gewenst, hoe jouw zoon of dochter het liefste leert door middel van de afname van het MILS leerstrategie-onderzoek.

Plan van aanpak 

Op basis van alle verzamelde informatie maak ik een plan van aanpak. Dit is het startpunt van de begeleiding. Door regelmatig met elkaar te overleggen en te evalueren, ook met de mentor, kan dit plan ook bijgesteld worden. 

Afhanelijk van jullie wensen geef ik online begeleiding, via Zoom, Whats App videobellen of bij mij (Haarlem) of jullie thuis (alleen regio Haarlem).

Wil je een vrijblijvende afspraak maken of heb je vragen over remedial teaching?

P.S. Wil je dat jouw tiener de eigen tijd indeelt en toch de basisvaardigheden leert m.b.t. leren op de middelbare school, kijk dan even hier Makkelijk leren