Remedial Teaching

Een remedial teacher -ook wel RT'er genoemd- is iemand die extra ondersteuning biedt aan leerlingen met bepaalde leer- of gedragsproblemen of beide. Deze hulp is afgestemd op de specifieke hulpvraag van leerlingen en richt zich voornamelijk op het leerproces. Dit betekent dat remedial teaching maatwerk is. SusiQ biedt deze professionele begeleiding op maat aan leerlingen met leer- of concentratieproblemen, ADHD, dyslexie, autisme of een combinatie hiervan.

Intakegesprek

Als je je zoon of dochter aanmeldt voor remedial teaching bij SusiQ starten we allereerst met een intakegesprek. Dit gesprek is dan meestal met één van de ouders erbij, maar kan eventueel als de leerling in de bovenbouw zit ook zonder ouders. We bespreken wat er goed en minder goed gaat op school en wat jouw zoon of dochter nodig heeft.

Onderzoek naar leerstrategieën

Op het moment dat we starten met de begeleiding verzamel ik -als het nodig is- aanvullende informatie bij de mentor en docenten op de school van de leerling. En ik onderzoek hoe de leerling het liefste leert door middel van de afname van het MILS-leerstrategie-onderzoek (Meer Inzicht in Leerstrategieën).

Plan van aanpak

Op basis van alle verzamelde informatie maak ik een plan van aanpak en dit is gelijk het startpunt van de begeleiding. Door mijn ervaring heb ik een unieke visie op het begeleiden van leerlingen ontwikkeld die toegesneden is op de leerling. Dit maakt het dus écht maatwerk. Door regelmatig met elkaar te overleggen en te evalueren, ook eventueel met de mentor, kan dit plan bijgesteld worden. De begeleiding vanuit SusiQ geef ik vanuit huis in Haarlem, thuis bij de leerling (regio Haarlem), op school (regio Haarlem) of online via Zoom of WhatsApp-videobellen. Dit is afhankelijk van de wensen van de leerling.

MILS óók voor volwassenen

Ook ouders kunnen net als hun kinderen het MILS-programma doen. Je krijgt hiermee inzicht in elkaars leervoorkeuren en je ziet heel duidelijk dat de wijze van leren per persoon verschilt. Op die manier kun je samen met jouw zoon of dochter aan de slag met jullie leervoorkeuren. Als je van elkaar weet hoe je het liefste leert, is er meer begrip en minder spanning over het huiswerk. De MILS-afname kan eenvoudig online via Zoom! En als je er verder mee aan de slag wilt in de eigen tijd, kijk dan even op de website over mijn online training ‘Makkelijk leren’.

Meer informatie?

Heb je vragen over remedial teaching bij SusiQ of wil je een vrijblijvende afspraak maken? Klik dan op de contactknop hieronder. Wil je geen remedial teaching, maar wil je wel dat jouw tiener zijn of haar eigen tijd kan indelen en de basisvaardigheden leert met betrekking tot leren op de middelbare school, kijk dan even bij de informatie over mijn online training Makkelijk leren.