Wie ben ik?

Ik ben in het onderwijs gaan werken vanuit idealisme. Ik wil de wereld een stukje beter maken door een bijdrage te leveren aan een aangenamer leven voor scholieren. Een puberleven is al ingewikkeld genoeg. Soms weten tieners zelf diep van binnen wat ze zouden kunnen doen om hun situatie te veranderen. Ik help hen dit te onderzoeken en vind het belangrijk dat zij hierin hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Uit onderzoek blijkt dat als scholieren eigenaarschap hebben over hun eigen leerproces, zij meer gemotiveerd zijn om te leren. Ik zet hen in hun kracht en maak hen eigenaar door middel van het MILS-leerstrategieonderzoek. Hieruit komen de persoonlijke leervoorkeuren naar voren waarmee een scholier zelf aan de slag kan en meer plezier krijgt in het leren. Dit heeft al tot veel mooie resultaten geleid waar ik trots op ben.

Afgelopen jaar heb ik een online training "Makkelijk leren voor tieners" ontwikkeld waarin tieners de basis leren om succesvol de middelbare school te doorlopen! Meer weten? Klik hier Makkelijk leren

In 2003 begon mijn carrière in het onderwijs als docent Engels. Ik zag veel leerlingen die iets nodig hadden wat ik niet kon geven op dat moment. Elke leerling heeft individuele behoeftes. Elke scholier leert net even anders, heeft zijn eigen leervoorkeuren. In deze tijd maakte ik ook kennis met dyslexie en autisme. Ik was mentor van een jongen met Asperger en verdiepte mij ook in zijn behoeftes. Vanaf dat moment ben ik mij in dyslexie en autisme gaan verdiepen en heb ik vele leerlingen begeleid.

Ik ging na schooltijd met leerlingen afspreken (individueel of in kleine groepjes) om de stof nog eens uit te leggen. Zo ben ik bijles gaan geven en op deze manier ontdekte ik mijn passie. Ik kon meer aandacht geven aan de individuele leerling en merkte dat mijn werkwijze succes had. Dat gaf mij veel energie.  

Inmiddels ben ik een zeer ervaren remedial teacher (Master SEN).