Wie is SusiQ?

Mijn naam is Susanne Grooteman en ik ben een zeer ervaren remedial teacher. In 2003 begon mijn carrière in het onderwijs als docent Engels op een middelbare school. Ik zag in die tijd dat veel leerlingen hulp nodig hadden die ik helaas niet kon geven als docent Engels. Elke leerling heeft namelijk individuele behoeftes en leert net even anders met daarin zijn of haar eigen leervoorkeuren.

Dyslexie en autisme

In deze tijd maakte ik ook kennis met dyslexie en autisme. Om de leerlingen die dat hadden beter te kunnen begrijpen en begeleiden, verdiepte ik mij in dyslexie en autisme. Na deze leerlingen heb ik veel andere leerlingen met en zonder autisme en dyslexie kunnen begeleiden.

Succesvolle aanpak

Ik sprak hiervoor na schooltijd met leerlingen af -individueel of in kleine groepjes- om de stof nog eens uit te leggen. Zo ben ik bijles gaan geven en op deze manier ontdekte ik mijn passie voor het vak van remedial teacher. Ik kon meer aandacht geven aan de individuele leerling en merkte daarbij dat mijn aanpak succesvol was. Dat gaf mij enorm veel energie. In 2011 ben ik daarom SusiQ Remedial Teaching gestart en heb de masteropleiding Special Educational Needs gevolgd.

Ingewikkeld schoolleven

Ik ben in het onderwijs gaan werken vanuit idealisme. Ik wil de wereld een stukje beter maken door een bijdrage te leveren aan een aangenamer leven voor scholieren. Een puberleven is al ingewikkeld genoeg. En soms weten scholieren zelf diep van binnen wat ze kunnen doen om hun situatie te veranderen. Ik help de leerlingen dit te onderzoeken en vind het daarbij belangrijk dat zij hierin hun eigen verantwoordelijkheid nemen.